Amsterdam - Getuigenoproep handgranaten Spuistraat

Amsterdam - Getuigenoproep handgranaten Spuistraat

Het afgelopen weekend zijn er twee handgranaten aangetroffen bij een coffeeshop op de Spuistraat. De politie zoekt getuigen.

Op zaterdagochtend 20 april 2019 wordt er een handgranaat aangetroffen bij een coffeeshop op de Spuistraat. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het explosief tussen 6.00 en 6.30 uur voor de deur is neergelegd. In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april wordt er wederom een handgranaat voor de coffeeshop geplaatst, dit keer rond 3.30 uur. Even later merkt een oplettende voorbijganger het explosief op en maakt een melding bij de politie.

Beide projectielen zijn door personeel van de E.O.D. veilig verwijderd en afgevoerd naar een locatie waar ze tot ontploffing zijn gebracht.


Getuigenoproep

De recherche spreekt graag met getuigen die meer weten over deze incidenten. Mogelijk is het uitgaanspubliek die nachten iets opgevallen in de buurt van die bewuste coffeeshop. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw informatie ook met de politie delen via het tipformulier.