Emmen - Man (23) uit Emmen aangehouden voor betrokkenheid bij explosie restaurant Kolhoopstraat

Emmen - Man (23) uit Emmen aangehouden voor betrokkenheid bij explosie restaurant Kolhoopstraat

De politie heeft op dinsdag 18 juli een 23-jarige man uit  Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie bij een restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen op 30 oktober vorig jaar.

De man zit vast en hij zal worden gehoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de explosie aan de Kolhoopstraat. Eerder al zijn er doorzoekingen geweest in twee panden in Emmen. Hierbij zijn meerdere goederen in beslag genomen.

Aanzienlijke schade
Op 20 oktober vond er bij het restaurant aan de Kolhoopstraat in Emmen rond 04:00 uur een zware explosie plaats. Het zou gaan om een zogeheten shell en dat is zeer zwaar vuurwerk. De schade in en aan het pand bleek aanzienlijk.  Op het moment van de explosie was er niemand in het pand of directe omgeving aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. Als er wel personen aanwezig geweest waren, had het heel anders af kunnen lopen.

Camerabeelden
De politie publiceerde onlangs camerabeelden van de explosie. Daarop is een man te zien die met een explosief het terras van het restaurant op loopt. Ook is zichtbaar dat het explosief wordt aangestoken. We houden er op dit moment rekening mee dat de aangehouden verdachte niet op deze beelden te zien is. We zijn dus nog op zoek naar de man die het zware vuurwerk tot ontploffing heeft gebracht.

Onderzoek naar meerdere explosies
In oktober en november vorig jaar vonden er in Emmen meerdere explosies plaats. Zo waren er op 29 oktober, 8 en 11 november explosies geweest aan de Stienackers en Het Meerveld. Voor deze incidenten zijn ook al vier aanhoudingen verricht. Op 13 november was er een explosie aan de Halvemaanweg in Emmen. Een dag later werd op dezelfde plek brand gesticht. Voor deze twee incidenten is onlangs een 43-jarige man uit Emmen aangehouden. De politie heeft onlangs een video gepubliceerd met beelden van de explosies aan de Halvemaanweg en de Kolhoopstraat.


Onderzoek gaat door
Het onderzoek naar de explosie aan de Kolhoopstraat gaat door. We zijn nog op zoek naar de verdachte die op beeld te zien is. Meer aanhoudingen wordt dus niet uitgesloten. Ook wordt er gekeken of er een verband is met de andere explosies in Emmen. Daarbij kijken we niet alleen naar de mogelijke toedracht. Eerder al lieten we weten dat er steeds gebruik wordt gemaakt van de shells. Het zou dus kunnen dat de verdachten elkaar kennen of dat ze elkaar helpen. 


Tips en informatie
Heeft u nog informatie over de explosies of de brandstichting aan de Kolhoopstraat? Of weet u meer van de andere incidenten aan de Stienackers en Het Meerveld en de Halvemaanweg? Laat het ons dan weten door te bellen naar 0800-6070. U kunt uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Criminele Inlichtingen (088-6617734).